Protestes en les mascletaes
Sunday, March 4, 2012

Pilar Calabuig demana a l'Ajuntament que òbriga un espai de diàleg per a reconduir les Falles

Els socialistes consideren que la crítica és legítima però no els insults

La regidora del grup municipal socialista Pilar Calabuig ha demanat a l'Ajuntament que "obriga un espai de diàleg que permeta reconduir la situació per a no perjudicar el desenvolupament de les Falles". A més, ha considerat que "la crítica és legítima" però ha censurat "els insults cap a les falleres o cap a qualsevol altre".

Pilar Calabuig ha asseverat que els socialistes "reprovem els insults" i ha fet una crida a l'equip de govern i a totes les forces polítiques perquè "ningú contribuïsca a alimentar la crispació" i facen "un exercici de responsabilitat i serenitat". "Les Falles son un sector clau per al desenvolupament econòmic i cultural de València" on, ha explicat, "treballen més de 7.500 persones i té un impacte econòmic sobre la ciutat de 700 milions d'euros". Per açò, ha insistit a "obrir un espai de diàleg que permeta reconduir aquesta situació per a conjugar la crítica legítima dels qui pateixen l'atur, les retallades i veuen amb desesperança el seu futur, amb el desenvolupament d'una festa que és patrimoni del poble valencià".


"La tensió està en el carrer i les Falles no son alienes a ella", ha assenyalat i ha ha advertit que "seria un error que el Partit Popular s'escudara darrere de las falleres per a criminalitzar unes protestes" que, ha emfatitzat, "no estan dirigides contra elles, sinó contra les seues decisions polítiques".

Pilar Calabuig ha remarcat que "el carrer és de tots" i que els ciutadans i ciutadanes estan "en el seu legítim dret de manifestar el seu malestar davant la gravetat de la situació econòmica i de les mesures que estan adoptant tant l'Executiu central, com la Generalitat Valenciana". També ha assenyalat "les duríssimes càrregues policials contra els estudiants que van tenir lloc fa unes setmanes i que els regidors del PP amb l'alcaldessa de València al capdavant es van negar a reprovar en el passat ple municipal".

L'edil socialista ha recordat que 2010 la ex-vicepresidenta del Govern Maria Teresa Fernández de la Vega "va ser esbroncada". A este respecte, ha apuntat que "sembla que estava tot organitzat. Van parar la música dos minuts abans que començara la mascletà i segons sembla un assessor del Partit Popular es trobava organitzant la xiulada de suposats militants i simpatitzants que, casualment, també van anar a aplaudir després al aleshores president del PP, Mariano Rajoy”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog Viure Ciutat VellaBlog Viure Ciutat Vella
Ciutat Vella en WikipediaCiutat Vella en Wikipedia
Facebook Ciutat VellaFacebook Ciutat Vella
Twitter Ciutat VellaTwitter Ciutat Vella
Valencia CentroValencia Centro
Youtube Ciutat VellaYoutube Ciutat Vella