Saturday, April 18, 2020

LES ESCOLES ESPORTIVES DE VALÈNCIA CONTINUEN AMB LES SEUES ACTIVITATS A CASA

Pilar Bernabé anima a participar en família en est programa que arriba a més de 7.000 escolars d'edats entre els 4 i els 18 anys

Les Escoles Esportives responen a diversos programes d'esport en edat escolar organitzat per la Fundació Esportiva Municipal en col·laboració amb diverses Federacions Valencianes i altres entitats esportives de la ciutat de València. Des que es va decretar l'estat d'alarma i les mesures de confinament, el passat mes de març, “estan elaborant una programació adaptada, l'objectiu de la qual és mantindre actius als escolars confinats a les seues cases”, ha explicat la regidora d'Esports i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé.

“En este programa participen més de 7.000 escolars de la ciutat de València, d'edats entre 4 i 18 anys, la majoria d'ells pertanyents a més d'un centenar de centres escolars de la ciutat”, ha precisat Bernabé qui ha explicat que els tècnics esportius que estan preparant estes activitats formen part del mateix equip que les imparteixen en els centres d'ensenyament”.

Segons ha explicat, l’alumnat es atés mitjançant l'enviament d'e-mails o whatsapps, també amb l'enregistrament de vídeos i amb videoconferències en diferents plataformes, com Instagram o Skype. Pilar Bernabé ha ressaltat que esta iniciativa té com a objectiu “interactuar amb tota la família” ja que es “anima mares i pares al fet que s'involucren activament en l'aprenentatge esportiu dels seus fills i filles”.

Entre altres tasques, es proposen les següents realitzar propostes d'activitats físiques i esportives per trams d'edat, informar en tot moment sobre les novetats que es produïsquen i respondre els dubtes que sorgisquen, plantejar circuits de condicionament físic amb recomanacions a fi que els alumnes i alumnes puguen realitzar-los amb la seua família, afavorint una forma de vida saludable.

Igualment, suggerir en cada esport xicotets treballs tècnics que puguen realitzar-se en espais reduïts, adaptant-se al material que hi haja a casa, elaborar àlbums de fotos, cromos i un altre material que puguen confeccionar-se entre tots i servisca de record del grup o equip durant esta temporada i proposar treballs teòrics sobre aspectes de l'esport a través de formularis, preguntes o vídeos amb contingut esportiu.
També, crear jocs de preguntes amb curiositats sobre l'esport, la seua història, reglaments, valors; informar-los de les emissions en televisió o dels vídeos que s'envien que facen referència a qüestions tàctiques, històriques, de valors de l'esport, suggerir jocs de repte, elaboració de dibuixos i uns altres; enviar recomanacions generals sobre aspectes saludables en relació amb la importància de l'exercici, descansar bé o seguir una dieta saludable.

“Totes les setmanes, fins que finalitze el confinament, difondrem les accions corresponents a cinc dels esports que componen l'oferta esportiva de les escoles afaitades”, ha relatat. Esta setmana han començat les activitats d'escacs, karate, atletisme, badminton i waterpolo.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog Viure Ciutat VellaBlog Viure Ciutat Vella
Ciutat Vella en WikipediaCiutat Vella en Wikipedia
Facebook Ciutat VellaFacebook Ciutat Vella
Twitter Ciutat VellaTwitter Ciutat Vella
Valencia CentroValencia Centro
Youtube Ciutat VellaYoutube Ciutat Vella