Wednesday, July 22, 2020

JOVES DE 16 A 30 ANYS PODEN CONCÓRRER ALS PRIMERS PREMIS «VALÈNCIA, CIUTAT JOVE I VERDA».

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha presentat esta iniciativa.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha presentat este matí, acompanyada per la presidenta del Consell de la Joventut de València (CJV), Ana Domínguez, la convocatòria de la primera edició dels Premis València, ciutat jove i verda, una iniciativa del Consell en col·laboració amb la Regidoria de Joventut, dirigida a premiar projectes joves d'innovació mediambiental. L'objectiu, ha explicat la regidora, «és donar visibilitat i premiar idees innovadores de persones joves compromeses davant la crisi climàtica i que es pugen posar en marxa».

Tal com han explicat, es tracta d'un «concurs d'idees» per premiar aquells projectes ideats per persones joves d'entre 16 i 30 anys que posen el focus en la lluita contra la crisi climàtica i pugen arribar a implementar-se en la ciutat de València, sobre un total de deu temes que van des de l'educació ambiental, el turisme sostenible o el comerç de proximitat, a la gestió de recursos, aprofitament energètic o urbanisme sostenible, entre altres.

Maite Ibáñez ha recordat que «la crisi climàtica representa un dels reptes més urgents de segle XXI». «En aquesta tasca, la implicació de les persones joves és "clau per desenvolupar noves idees, projectes i iniciatives que ens acosten a l'objectiu de convertir València en la referència del municipalisme verd i des d'una perspectiva jove«, ha explicat. «A través de la regidoria busquem l´objectiu de donar una oportunitat a estos primers projectes i sumar-nos a la línia que va protagonitzar la última Fira d’Associacions Juvenils en València basada en l´emergència climàtica i l´activisme ecologista», ha afegit la regidora, qui ha agraït al Consell de la Joventut de València que «alce la veu davant esta realitat, reivindicant un model de ciutat més sostenible, net i respectuós amb el medi ambient, model amb el qual este Ajuntament està compromès».

Per la seua banda, la presidenta del Consell de la Joventut de València (CJV), Ana Domínguez, ha afirmat que «l'objectiu fonamental d'estos premis és donar visibilitat i posar en valor el talent i creativitat de les persones joves de València, les més interessades a dia de hui en fer front a l'emergència climàtica». Domínguez ha agraït a la Regidoria de Joventut la seua col·laboració en estos premis per a «implicar el major nombre de joves en fer de la nostra ciutat un referent en el desenvolupament de polítiques sostenibles i verdes amb segell jove».

Els premis, dividits en tres categories de 1.000, 700 i 500 euros, respectivament, es lliuraran a mitjans del mes d'octubre, permetent que qualsevol jove puga presentar la seua candidatura fins al proper 23 d'agost, havent d'accedir al web www.valenciajove.com per a consultar les bases i havent de publicar un vídeo promocional del seu projecte a través de les seues xarxes socials.

Un vegada preseleccionats els projectes més interessants, on es tindrà en compte la viabilitat, perspectiva jove, de gènere i participativa, es durà a terme un procés de votació popular i, finalment, un jurat conformat pel CJV decidirà quins projectes mereixen ser premiats.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog Viure Ciutat VellaBlog Viure Ciutat Vella
Ciutat Vella en WikipediaCiutat Vella en Wikipedia
Facebook Ciutat VellaFacebook Ciutat Vella
Twitter Ciutat VellaTwitter Ciutat Vella
Valencia CentroValencia Centro
Youtube Ciutat VellaYoutube Ciutat Vella