HISENDA
jueves, 26 de julio de 2018

El Ple aprova les noves bonificacions per al sector cultural i agrícola i persones amb diversitat funcional

Ramón Vilar parla de la liquidació del deute per eixir del Pla d’Ajust

L’equip de Govern Local ha aprovat amb el suport del Partit Popular i l’abstenció de Ciutadans, la modificació provisional de l’ordenança que regularà el pagament d’impostos i taxes durant el pròxim exercici. Segons este acord, l'Ajuntament incorporarà un «estímul fiscal» (una bonificació d’un 80%) per a les persones amb diversitat funcional que precisen realitzar qualsevol obra d'adaptació en la seua llar. A més, l’Ajuntament bonificarà (amb un 95%) els propietaris d'aquelles finques rústiques del terme municipal de València que es troben cultivades. Les noves ordenances fiscals també atorgaran beneficis als recintes culturals que impulsen l´ús del valencià.


El regidor de Hisenda, Ramón Vilar, ha defès hui esta nova normativa municipal «que manté congelats les taxes i els impostos municipals que, a més, durant el pròxim any, es podran abonar en tres períodes diferenciats amb la bonificació del 2% per domiciliació». Segons ha recordat, davant les crítiques del portaveu del grup Ciutadans, Fernando Giner, «des que governa l'actual equip els impostos només van patir una pujada selectiva i puntual el 2015, que va afectar 4.000 dels 600.000 rebuts emesos», en al·lusió a la pujada de l'Impost de Béns Immobles (IBI) d'alguns comerços.

De fet, este ha sigut el principal argument de les crítiques de Fernando Giner, qui també ha qüestionat la bonificació als recintes culturals que «només premien aquells que fomenten la llengua valenciana». Igualment, el portaveu del Grup Popular, Eusebio Monzó ha demanat que la política fiscal «no grave els comerços i les empreses perquè estes mantinguen la seua domiciliació a la ciutat»

Prèviament, a l'Hemicicle s'han debatut assumptes relatius a Hisenda, Coordinació Jurídica, Inspecció General i Desenvolupament Econòmic Sostenible.

En el debat conjunt d'estos punts, el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha proposat que l'Ajuntament acabe amb el Pla d'Ajust i ha lamentat «les contínues modificacions de crèdit proposades, que reflecteixen una mala planificació pressupostària per part de l'equip de govern municipal»; mentre que el portaveu Popular, Eusebio Monzó, ha parlat de les previsions, «que no es gestionen de manera adequada». De fet, ha concretat, «actualment deu delegacions municipals no s'han executat cap inversió de les previstes»

El regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, que ha considerat el Pla d'Ajust «injust amb els ajuntaments i amb els ciutadans i ciutadanes de València», ha explicat que este ve marcat per la Llei Pressupostària i no respon a una decisió aleatòria. Amb tot, ha ressaltat «el treball desenvolupat per l'Ajuntament per liquidar el deute i d'eixa manera eixer de l'esmentat Pla d'Ajust». D'altra banda, el regidor ha aclarit que el Govern de la Nau «aposta amb les seues execucions per millorar la vida als barris i per donar estabilitat a la situació econòmica de l'Ajuntament».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog Viure Ciutat VellaBlog Viure Ciutat Vella
Ciutat Vella en WikipediaCiutat Vella en Wikipedia
Facebook Ciutat VellaFacebook Ciutat Vella
Twitter Ciutat VellaTwitter Ciutat Vella
Valencia CentroValencia Centro
Youtube Ciutat VellaYoutube Ciutat Vella