Monday, August 30, 2021

Desenvolupament Urbà contracta l'assistència tècnica per a redactar el projecte del Bulevard Cultural en Guillem de Castro

11 empreses han presentat les seues ofertes per a reurbanitzar les avingudes de Pérez Galdós i Giorgeta i ampliar l'espai per als vianants

La regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana de l'Ajuntament de València que dirigix la vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha adjudicat el contracte per a l'assistència tècnica de suport al Servici d'Obres d'Infraestructura per a la realització dels estudis tècnics i la definició de les prescripcions tècniques del Bulevard Cultural, l'actuació “que transformarà la ronda interior des de la plaça de Bous fins a l'IVAM”. La contractació suposa el primer pas per al desenvolupament d'un projecte de “gran envergadura” que redefinirà la distribució dels espais entre el trànsit rodat i els vianants dins de la ronda interior a Ciutat Vella, posant en valor els elements culturals d'este recorregut i fent de nexe d'unió entre els barris.
El contracte que té un import de 17.319,94 euros i s'ha adjudicat a l'empresa La Mingeniería, té com a objecte la prestació de l'assistència tècnica de suport al Servici d'Obres d'Infraestructura per a la realització dels estudis tècnics i la definició de les prescripcions tècniques per a la preparació de la contractació de la redacció del projecte per a l'execució de les obres del Bulevard Cultural amb els mitjans tècnics i personals més concordes per al seu compliment.
Les obres de transformació de la ronda interior s'emmarquen dins de l'actuació que realitza en els últims anys la regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana d'adequació, rehabilitació i millora dels entorns i espais públics urbans “amb l'objectiu de millorar i completar les voreres i les calçades de la ciutat i renaturalitzar l'entorn, fent-lo més sostenible, contribuir a l'eliminació de les bretxes de gènere i complir amb la normativa actual d'accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques”.
El Bulevard Cultural té com a base estratègica el PMUS (Pla de mobilitat urbana sostenible), i sorgix a partir d'una proposta dels pressupostos participatius que plantejava el recorregut des de l'IVAM fins al MUVIM i que la regidoria ha ampliat fins al passeig de Ruzafa. Entre altres qüestions, expliquen des de la regidoria de Sandra Gómez que “millora la qualitat ambiental i contribuix a mitigar els efectes del canvi climàtic”.
El projecte comprén un recorregut que connecta amb gran quantitat de dotacions i equipaments culturals i educatives entre els barris de Sant Francesc, La Roqueta, El Pilar, El Botànic i El Carmen. Dins del recorregut del Boulevard Cultural es troben museus com: l'IVAM, la Beneficència, el Col•legi de l'art major de la seda, el MUVIM; monuments com les torres de Quart, l'ermita de Saint Lucia, el conjunt de l'antic hospital, l'església de Sant Agustí, l'estació del Nord i la Plaça de bous. A més, també es connecta les zones verdes del jardí del Túria, jardins de Guillem de Castro, el jardí d'Hospital i el de Sant Agustí, les zones educatives com la Universitat Catòlica, CEIP Cervantes, IES Lluís Vives i Biblioteca General i espais d'espectacles i esports com el Trinquet Pelayo i el Teatre Micalet.
Amb l'objectiu d'augmentar l'espai per a vianants és necessària la reordenació de l'espai destinat al trànsit rodat, que s'aconseguix reduint el nombre de carrils en cada tram. L'àmbit d'actuació aconsegueix uns 55.500 m² i 1.965 m de longitud, i es preveu que amb l'execució del projecte es recuperen 18.000m² per a vianants invertint els percentatges que ara mateix estan aproximadament en 72% per a trànsit rodat i 28% per a vianants, en un 61% per a vianants i 39 per als vehicles.
Este projecte, que pretén ser un model en reurbanització i recuperació d'espai, se suma a altres actuacions de gran envergadura com són les previstes en Avinguda del Port, J.J Dómime i que se centren en grans eixos amb molt d'espai per a la renaturalització de l'entorn urbà per a generar espais accessibles, inclusius, intergeneracionals i dissenyats amb perspectiva de gènere. Este tipus d'actuacions dutes a terme des de la regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana regida per Sandra Gómez, complementa al projecte “València, Ciutat de Places”, ja que es tracta de la recuperació d'espai públic per al vianant, a través de la renaturalització de grans eixos.

Reurbanització Pérez Galdós
Una altra de les obres de millora de l'espai urbà que ha impulsat la regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana, la reurbanització de les avingudes de Pérez Galdós i Giorgeta, també ha avançat en la seua tramitació. Fins a 11 empreses han presentat la seua oferta per a desenvolupar els treballs i els tècnics municipals ja estan avaluant les propostes tècniques i econòmiques. Les obres consistixen en l'eliminació d'un carril a la circulació en cada sentit per a permetre l'ampliació dels espais per als vianants i la reserva de dos carrils bici.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog Viure Ciutat VellaBlog Viure Ciutat Vella
Ciutat Vella en WikipediaCiutat Vella en Wikipedia
Facebook Ciutat VellaFacebook Ciutat Vella
Twitter Ciutat VellaTwitter Ciutat Vella
Valencia CentroValencia Centro
Youtube Ciutat VellaYoutube Ciutat Vella