ESPORTS
Tuesday, November 6, 2018

Continuem treballant per fer accessible l’esport a tota la ciutadania

S'han establit beques per aconseguir que cap xiquet o xiqueta quede exclòs de les activitats esportives per motius econòmics

La regidora d'Esports, Maite Girau, ha destacat les mesures preses durant este mandat que han permés la congelació dels preus públics en les instal·lacions municipals en 2018, així com l'obertura d’estes a l'ús d'entitats no esportives per a desenvolupar programes d'activitat física de manera gratuïta. «Fer de l'esport una cosa accessible per a tota la ciutadania, amb independència de l'edat, gènere o condició social, és una de les nostres prioritats», ha subratllat l’edila.

Per promocionar l'esport en edat escolar i incentivar la igualtat d'oportunitats, «s'ha establit una línia de beques per aconseguir que cap xiquet o xiqueta quede exclòs de les activitats esportives per motius econòmics», ha assenyalat Girau. Mentre que en el curs 2016-2017 es van concedir 1.850 beques, en el 2017-2018 s'han beneficiat d'estes ajudes 2.380 xiquets i xiquetes.

A més, la Fundació Esportiva Municipal «oferix una alternativa educodeportiva per als xiquets i joves en edat escolar en els períodes no lectius», ha detallat la regidora. En els 22 campus esportius d'estiu de 2018 es van oferir 4.700 places, de les quals es van cobrir un 10% amb xiquetes i xiquets becats. Als campus de Pasqua es van oferir 400 places.

Quant als preus públics d'aplicació a les instal·lacions municipals per a 2018, l’edila ha remarcat que «estan congelats». «També hem obert l'opció a pagar menys en les hores de baixa afluència d'usuaris», ha afegit.

ESPORT I DONA

Així mateix, des de la regidoria ha realitzat el curtmetratge Campeonas invisibles i ha organitzat una jornada de treball amb la qual «donar visibilitat a les dones esportistes que passen desapercebudes per al públic en general i que, no obstant això, són verdaders talents esportius», ha asseverat Girau.

En este sentit, ha afegit la responsable de l'àrea, «hem organitzat, en col·laboració amb la Universitat de València, i altres entitats valencianes, les primeres Jornades Dona i Esport». Respecte a este tema, les escoles esportives han registrat un increment de participació femenina del 10%.

CONTRA LA VIOLÈNCIA

Amb l'objectiu de previndre la violència en l'esport, durant 2018 s'ha posat en marxa el programa Elige esos cinco. A més, ha agregat Maite Girau, «hem creat la Marxa contra la Violència de Gènere, que enguany ha celebrat la seua III edició».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog Viure Ciutat VellaBlog Viure Ciutat Vella
Ciutat Vella en WikipediaCiutat Vella en Wikipedia
Facebook Ciutat VellaFacebook Ciutat Vella
Twitter Ciutat VellaTwitter Ciutat Vella
Valencia CentroValencia Centro
Youtube Ciutat VellaYoutube Ciutat Vella