Falles
Tuesday, March 13, 2012

Calabuig proposa que març siga el "mes de València"

Els socialistes recolzen promoure el consens per a traslladar la cremà al tercer dilluns de març i aposten per que les Falles siguen el punt d'inici de les gires musicals

El portaveu del grup municipal socialista, Joan Calabuig, ha destacat que les Falles són “un element fonamental per a la projecció econòmica” de la ciutat i ha proposat que març siga “el mes de València, com a referència de la campanya turística nacional”.

En declaracions a la Cadena Ser, s'ha mostrat partidari de “promoure el consens per a traslladar la cremà al tercer dilluns de març”. “Este canvi incentivaria el turisme, facilitaria la participació en la festa al conjunt dels ciutadans i beneficiaria el calendari escolar”, ha explicat.

En la línia de convertir les Falles en un referent nacional, el portaveu socialista ha indicat que seria necessari “un canvi en la programació dels concerts que tornen a situar València com el punt d’inici de les gires musicals a Espanya” i ha reivindicat “un espai protagonista per als grups valencians”.

En tot cas, Joan Calabuig ha incidit en que el “més important són les falleres i els fallers, i una festa que és expressió cultural de primer orde i que esperem que prompte siga declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco”.

Per a aconseguir-ho, ha exigit a la Generalitat que desenrotlle el mòdul de FP d'Artista Faller i Foguerer amb “l'objectiu d’obrir la possibilitat que puguen realitzar més activitats” i “dotar de major estabilitat esta profesión”. El portaveu socialista ha posat en valor el treball dels artistes fallers, dels que ha destacat “l’esforç que han realitzat perquè la crisi no desmeresca estes FallesCercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog Viure Ciutat VellaBlog Viure Ciutat Vella
Ciutat Vella en WikipediaCiutat Vella en Wikipedia
Facebook Ciutat VellaFacebook Ciutat Vella
Twitter Ciutat VellaTwitter Ciutat Vella
Valencia CentroValencia Centro
Youtube Ciutat VellaYoutube Ciutat Vella